Insurans Kereta Third Party: Insurans Kereta Paling Murah 2023?

Fahami tentang insurans kereta third party termasuk bentuk perlindungan yang ditawarkan bagi membantu beli insurans kereta terbaik untuk kereta anda.

Category: Perlindungan Diri

Perkara Penting Perlu Tahu Tentang Report Polis Kemalangan 2023
Panduan bila perlu buat laporan polis, apa berlaku jika laporan tidak dibuat dalam tempoh 24 jam, dan adakah tuntutan insurans boleh dibuat tanpa laporan polis.
Shafiq Wahab
Shafiq Wahab
Nov 16, 2023
4 mins read
Insurans untuk Bersalin di Hospital Swasta Kurangkan Kos Rawatan?
Ketahui tentang insurans untuk bersalin di hospital swasta, insurans yang perlu diambil untuk komplikasi bersalin untuk ketenangan fikiran.
Shafiq Wahab
Shafiq Wahab
Oct 27, 2023
3 mins read
Apa Yang Perlu Tahu Sebelum Ambil Medical Card 2023?
Perkara penting perlu anda tahu sebelum beli medical card seperti had tahunan vs had seumur hidup, deduktibel, tempoh matang medical card dan lain-lain.
Nadhirah Rashid
Nadhirah Rashid
Sep 27, 2023
10 mins read
11 Cara untuk Elakkan Premium Insurans Nyawa Lebih Mahal
Ketahui kaitan antara usia, sejarah penyakit, tabiat dan gaya hidup serta faktor-faktor lain dalam mempengaruhi harga premium insurans nyawa di Malaysia.
5 mins read
Berapa Kali Boleh Claim Insurans Kereta dalam Tempoh 1 Tahun?
Ketahui berapa kali boleh claim insurans kereta dalam tempoh perlindungan polisi, syarat buat tuntutan dan kesan buat tuntutan insurans kemalangan banyak kali.
4 mins read
10 Perkara Perlu Tahu Tentang Tuntutan Insurans Kemalangan
Info lengkap berkaitan tuntutan insurans kemalangan seperti jenis insurans, jenis tuntutan insurans kemalangan, dokumen untuk buat tuntutan dan banyak lagi.
8 mins read
Apa Perlu Anda Buat Jika Kereta Kena Langgar dari Tepi?
Ketahui perkara anda perlu buat jika kereta kena langgar dari tepi, cara claim insurans kemalangan sendiri (no fault own damage) tanpa jejaskan NCD kereta.
4 mins read
Formula Kira Insurans Kereta Dengan Mudah 2023
Jom ketahui cara kira insurans kereta dengan beberapa tips mudah seperti harga semasa kenderaan, NCD, harga cukai dan banyak lagi.
3 mins read
Roadtax Motor Mati Lebih Setahun, Mati Lebih 3 Tahun?
Ketahui apa yang perlu dilakukan jika roadtax motor mati lebih setahun dan roadtax motor mati lebih 3 tahun untuk memudahkan anda renew cukai jalan motor.
4 mins read
Skim Perubatan Madani 2023: Apa Yang Anda Perlu Tahu?
Ketahui cara memohon Skim Perubatan Madani, semak kelayakan, senarai klinik dan senarai penyakit yang tersenarai dalam skim ini.
3 mins read
Cara Claim Loss of Use Insurans Kereta di Malaysia 2023
Info lengkap berkaitan tuntutan loss of use termasuk cara claim loss of use, siapa layak claim loss of use, berapa lama tempoh tuntutan dan banyak lagi.
3 mins read
Agreed Value vs Market Value: Mana Perlindungan Terbaik untuk Anda?
Ketahui info lengkap tentang sum insured, agreed value vs market value bagi membolehkan anda mendapatkan jumlah perlindungan insurans yang wajar untuk kereta.
5 mins read
4 Sebab Utama Anda Perlu Dapatkan Perlindungan Pendapatan
Perlindungan pendapatan atau penggantian pendapatan melindungi kewangan sekiranya anda meninggal dunia atau hilang upaya sehingga tidak dapat bekerja.
3 mins read
Perkara Penting Tentang Insurans Berkaitan Pelaburan 2023
Ketahui tentang pelan insurans berkaitan pelaburan, perbezaannya dengan insurans tradisional sedia ada, kelebihan insurans ini untuk perlindungan masa depan.
4 mins read
5 Sebab Perlu Beli Insurans Haiwan Peliharaan di Malaysia
Insurans haiwan peliharaan memainkan peranan penting sama seperti insurans kesihatan dalam melindungi kewangan pemilik sekiranya berdepan situasi kecemasan.
5 mins read
Dimiliki oleh Qoala Technology Sdn Bhd © 2023 Pesan by Qoala Hak Cipta Terpelihara.
Malaysia Country +60