7 Cara Isi e-Filing 2024 untuk Pembayar Cukai Kali Pertama

Panduan lengkap LHDN efiling termasuk cara isi e-filing 2022 bagi dapatkan lebihan bayaran tahun taksiran, tarikh akhir e filing 2023, bilangan penggajian LHDN.

Category: Pengurusan Kewangan

Cara Kira Cukai Pendapatan yang Perlu Anda Tahu 2024
Ketahui cara kira cukai pendapatan di Malaysia bagi membantu anda merancang kewangan dan perbelanjaan anda dengan lebih baik.
Editor
Editor
Feb 21, 2024
3 mins read
Gaji Berapa Perlu Bayar Cukai Pendapatan 2024?
Ketahui siapa perlu bayar cukai pendapatan, gaji berapa perlu bayar cukai pendapatan bagi membantu anda merancang perbelanjaan dan penyediaan bajet anda.
Editor
Editor
Feb 7, 2024
3 mins read
Bagaimana Cara Semak No Cukai Pendapatan Secara Online 2024?
Ketahui cara untuk semak no cukai pendapatan untuk ketahui nombor cukai pendapatan anda untuk mudahkan urusan berkaitan pembayaran cukai pendapatan LHDN.
Editor
Editor
Jan 26, 2024
4 mins read
3 Perkara Anda Perlu Tahu Kalau Majikan Tak Bayar KWSP
Ketahui hak anda sebagai pekerja, ambil tahu apa yang boleh anda lakukan jika majikan tak bayar KWSP atau majikan tidak mencarum KWSP bagi pihak anda.
4 mins read
Cara Maksimumkan Pelepasan Cukai untuk Insurans 2024
Info lengkap tentang pelepasan cukai untuk insurans nyawa dan insurans pendidikan dan perubatan di Malaysia untuk bantu anda mohon pelepasan cukai di Malaysia.
3 mins read
Apa Maksud Pendapatan Berkanun Penggajian Punca Malaysia 2024?
Ketahui maksud pendapatan berkanun penggajian punca Malaysia dalam EA form termasuk pendapatan berkanun faedah diskaun royalti premium pencen anuiti.
4 mins read
Bilangan Penggajian LHDN dalam e-Filing Cukai Pendapatan 2024?
Ketahui maksud bilangan penggajian LHDN, jadual pendapatan bercukai yang layak dikenakan cukai pendapatan untuk bantu anda isi e-filing.
3 mins read
Cara Aktifkan, Daftar i-Akaun KWSP Online Malaysia 2024
Ketahui cara aktifkan dan daftar i-Akaun KWSP secara online melalui aplikasi i-Akaun, Terminal Layan Diri KWSP dan e-mel untuk pantau simpanan persaraan anda.
3 mins read
Caruman i-Sayang KWSP 2024 Tanda Cinta Sejati?
Info lengkap berkaitan caruman i-Sayang KWSP suami atau isteri kepada pasangan termasuk syarat kelayakan, cara memohon i-Sayang KWSP melalui i-Akaun KWSP.
3 mins read
7 Cara Mudah Bayar PTPTN Guna KWSP Akaun 2
Ketahui cara mudah untuk bayar PTPTN guna KWSP bagi kurangkan komitmen bulanan, membantu anda merancang kewangan anda dengan lebih baik.
2 mins read
3 Cara untuk Kurangkan Kos Rawatan Hospital Swasta
Ketahui cara untuk kurangkan kos rawatan hospital swasta untuk elakkan anda daripada terbeban dengan kos rawatan hospital yang tinggi.
4 mins read
Cara Check Baki KWSP Online untuk Proses Lebih Mudah 2024
Ketahui cara daftar i-Akaun KWSP, cara check baki KWSP online melalui i-Akaun, dan semak baki KWSP tanpa i Akaun untuk panduan anda.
4 mins read
11 Jenis Permulaan Pelaburan Terbaik di Malaysia
Ketahui pelbagai jenis pelaburan terbaik di Malaysia untuk langkah permulaan anda! Gandakan simpanan anda dengan pelaburan yang tepat.
5 mins read
Panduan Lengkap Akaun Semasa vs Akaun Simpanan di Malaysia 2024
Info lengkap mengenai perbezaan antara akaun semasa vs akaun simpanan termasuk kelebihan kedua-dua akaun semasa dan akaun simpanan untuk panduan anda.
5 mins read
3 Medium Efektif Untuk Caruman KWSP Sendiri
Pelajari 3 medium berkesan untuk Caruman KWSP Sendiri, inisiatif yang disediakan oleh kerajaan untuk rakyat menambah wang simpanan mereka.
5 mins read
Dimiliki oleh Qoala Technology Sdn Bhd © 2024 Pesan by Qoala Hak Cipta Terpelihara.
Malaysia Country +60